miercuri, 29 ianuarie 2014

MANANCA SANATOS - PRINCIPII ALIMENTARE - 1. Otravuri alimentare

La orice masa exista o alternativa sanatoasa ! Adevarat ? Ba bine ca da. Trebuie sa intelegem natura chestiilor pe care le bagam in noi sa cautam alternative si sa le inlocuim din alimentatia noastra zilnica. 

Primul principiu este sa scapam de
Principalele  Asa Zise alimente ce reprezinta de fapt Otravuri  alimentare

Zaharul - este un criminal tacut, asa cum guita toti "fraierii" aia de specialisti pe la televizor. Singurul lucru in care mai pun zahar este cafeaua, asta daca nu am la indemana miere sau alternativa bruna. Dar zaharul sta foarte bine in prajituri, torturi si cam tot ce poti face in casa dulce. De preferat de evitat, daca nu 100% macar limitat la minim. Pe langa discutia despre slabit, zaharul iti termina sanatatea. In ultimii 10 ani a devenit si mai industrializat, si mai nenorocit. Nici inlocuitorii nu sunt buni asa ca evitati cat mai mult orice chestie indulcita artificial. 
Sucuri de cumparat - indiferent daca sunt sau nu light, sunt adevarate bombe de calorii si glicemie ridicata, drept urmare insulina vine, culege si depune. Grasime :)
Sa nu fim naivi, nu o sa mai putem acuma sa il scoatem de tot. Cateodata mai pun in cafea, sau beau la vreun club daca nu are miere. Am mai baut cate o cola. 4-5 pe an. cateodata mai bag o ciocolata.  Adica le fac  ca exceptii sau mici placeri vinovate. 

Faina alba - asa, am ajuns si la un subiect sensibil pentru romani. Pentru ca suntem obisnuiti sa intindem pe paine, sa intingem, sa mancam paine la orice. Painea a ajuns o nenorocire artificiala de umplut stomacul. Mai pune o friptura si o rosie in plus omule si lasa painea. Paste albe, merdenele, covrigi, croisante... asa zisa paine neagra care e tot alba vopsita, toate trebuie evitate. Nu te ajuta cu nimic, decat te amagesti, pacalesti corpul, stomacul e plin dar nu ai nutrienti, corpul sufera, inmagazineaza grasime, se depune pe intestine si tot asa.  

Prajeli - daca vrei sa ai o viata sanatoasa trebuie sa eviti prajelile de orice fel. Punct. Invatati sa gatiti la cuptor, fiert, la aburi. Efectele negative bat de departe acel gust minunat de la prajeala. 

Grasimi animale- Carnea trebuie sa fie slaba, grasimea aceea alba este foarte nenorocita, se depune peste tot , artere, ficat, burta. Pui, vita, peste asta va recomand pentru 90% din carnea pe care o mancati. fara grasime. Nu mai vorbim de untura aici e clar ca e total interzisa.

Orezul procesat - stiu ca e o discutie mai aprinsa aici dar dupa mine orezul alb nu are ce cauta in alimentatia noastra. E deja foarte procesat si nu mai are nimic bun pentru organism. Incerati sa luati integral,poate chiar basmati in ultima instanta. L-am inclus aici desi nu e chiar la fel de daunator ca celelalte, dar prin efectele sale de ingrasare si depunere consumat in combinatie cu celelalte sau in exces favorizeaza efectele negative din organism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu