miercuri, 15 ianuarie 2014

DIETA MINUNE

Dieta minune care ne salveaza
de grasime :) Nu ati cunoscut niciodata persoane care incearca permanent o dieta ? Care se chinuie cu tot felul de porcarii de ceaiuri, o zi mere apoi o zi legume si tot asa ? Si eu am tinut de 2 ori dieta Montignac si am slabit undeva la 10 kg. Apoi, am revenit si chiar mai gras decat inainte.

Daca vrei sa slabesti si daca vrei sa fii sanatos toata viata, atunci e perfect. Nu ai nevoie de dieta. Insusi denumirea de dieta nu isi are rostul pentru ca presupune un timp scurt de actiune. Ai tinut o luna si dupa aia ce ? Faci lucrurile pe care le faceai si inainte ?

Daca esti dispus sa te schimbi, ai nevoie sa iti schimbi obiceiurile alimentare si sa intelegi care sunt mancarurile si bauturile care ne sapa sanatatea. Ce anume te-a facut sa te ingrasi si te face in continuare. 

Sa mananci mai multe legume si fructe in loc de covrigi, merdenele si gogosi. Sa intelegi ca sucurile din comert sunt otrava, ca acidul din ele iti umfla intestinele, ca zaharul e cea mai legala otrava din lume, ca faina alba si painea din comert sunt porcarii. Amestec de umflat matul si crescut glicemia. Sa intelegi rolul carbohidratilor, cand se manaca si care dintre ei sunt buni, rai ... 

Partea buna este ca nu trebuie sa fii doctor honoris causa sa faci toate astea. In timp ce ai inteles ca sunt 2 tabere, bun si rau e foarte simplu sa iti planifici ce sa manaci sau sa alegi din ce gasesti. Nu trebuie sa devii nici prea aprofundat cu toate chestiile astea, aplica nu cauta 520 de studii asupra efectelor fasolei sau a branzei de vaca. 

Cei mai multi oameni nu vor ajunge niciodata sa consume si sa aiba mereu la dispozitie exact chestiile care trebuie. Din motive financiare, sau poate ca sotia sau sotul nu agreeaza schimbarea ta in domeniul culinar       (cazuri destul de frecvente) si e greu sa ai mereu 2 alternative de mancare. 
Dar daca tintim catre 85-90 % din alimentatie sa fie cat de cat corecta e ok.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu